Wat te doen tegen haaruitval?

Dat uw haar uitvalt is een natuurlijk proces. Iedereen verliest ongeveer 50 tot 100 haren per dag. Maar wat te doen tegen haaruitval? En dan vooral tegen ongewenste uitval!

 

Er zijn verschillende redenen waardoor haaruitval per persoon kan verschillen. Denk daarbij aan:

 

Haaruitval door u leeftijd

Op latere leeftijd, neemt de dikte van u haar af. Dit heeft niet specifiek met haaruitval te maken. De leeftijd heeft vaker te maken met de medicijnen die ze moeten slikken naar mate ze ouder worden, de medicijnen hebben meestal geen goede invloed voor ons haar.

 

Haaruitval door hormonen

Hormonen bij een zwangerschap beïnvloeden u haaruitval. Ook andere schommelingen van hormonen hebben een effect op u haaruitval.

 

Haaruitval door stress

Door stress kan u te maken krijgen met veel meer haaruitval! De adrenaline die in aanraking komt met u talgklieren in de hoofdhuid produceren melkzuur. Melkzuur is de boosdoener voor u haargroei en hoofdhuid. Waar is stress eigenlijk niet slecht voor?

 

Haaruitval door wisseling van seizoenen

U verliest meer haar in de herfst, vooral in de maanden november en december. Dat komt door het afronden van de groeicyclus. Er zijn ook redenen van haaruitval die we zelf (meer) in de hand hebben.

 

Om haaruitval tegen te gaan kan u als eerste hier mee aan de slag gaan:

 

Stoppen met roken

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Roken is voor meer slecht dan alleen uw haaruitval. Zo zorgt roken voor een vernauwing van de bloedvaten. De haarwortels krijgen hierdoor onvoldoende zuurstof en voeding. Gevolg hiervan is haaruitval of vergrijzing.

 

Minder koffie drinken

Te veel koffie verhoogt uw stressniveau omdat koffie de aanmaak van adrenaline stimuleert wat indirect weer de boosdoener is voor slecht hoofdhuid. Drink maximaal 1-2 kopjes koffie per dag om haaruitval tegen te gaan.

 

Gezond eten

Gezond eten is heel belangrijk om haaruitval tegen te gaan. Vermijd voedingsmiddelen met transvetten, verzadigde vetten en geraffineerde producten. Zorg vooral voor extra Omega-3 vetzuren en voldoende eiwitten die belangrijk zijn om haaruitval tegen te gaan.

 

De juiste vitamines binnen krijgen

Haaruitval kan veroorzaakt worden door een gebrek aan vitamines en mineralen. Als u last hebt van meer haaruitval dan gemiddeld let dan naast gezonde voeding ook op het innemen van extra vitaminen. U kan hiervoor een supplement gebruiken. De volgende vitamines zijn erg belangrijk om haaruitval tegen te gaan:

  • Ijzer
  • Zink
  • Vitamine D
  • Vitamine A (niet te veel)
  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Biotine

 

Ontzuren

Drink genoeg basisch water om het lichaam te ontzuren. Een verzuurde hoofdhuid zorgt voor een beperkte haargroei. Probeer het lichaam dus zo basische mogelijk te houden.

 

Lees meer over ontzuren >>

 

Haaruitval en Verzuring

Tegenwoordig is het goed mogelijk om haaruitval preventief tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij haaruitval is namelijk sprake van verzuring van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed, niet afdoende kan uitscheiden...

 

LEES MEER >>

 


Doe de Verzuringstest

Haaruitval wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

DOE DE TEST >>