Haaruitval stress

Ernstige stress, kan leiden tot een toegenomen haaruitval omdat stress leidt tot verzuring. Ernstige stress kan daarnaast leiden tot een verhoogde bloeddruk, hyperventilatie, oververmoeidheid.

 

Stress verhoogt de adrenaline in het lichaam en heeft daardoor een verzurende werking op het lichaam. Wanneer adrenaline in aanraking komt met talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de hoofdhuid en de haargroei. Melkzuur is slecht voor de haargroei, omdat het de haarwortels beschadigd, de lymfestroom geblokkeerd wordt en haar poreus en fijn wordt, waardoor het sneller beschadigd.

 

Wanneer er haaruitval ontstaat door stress, moet er snel worden ingegrepen. In eerste instantie is het belangrijk dat de doorbloeding verbetert, zodat de adrenaline sneller kan worden afgevoerd en daardoor het ontstaan van melkzuur wordt tegengegaan. Vaak wordt er toch grote hoeveelheid melkzuur geproduceerd die het lichaam en de hoofdhuid verzuurd. Hiervoor is het belangrijk te gaan ontzuren. Daarnaast kan de doorbloeding worden gestimuleerd en stress verminderd door hoofdhuidmassage. Daarnaast moet het melkzuur worden verwijderd van de hoofdhuid en moet er voor worden gezorgd dat de hoofdhuid weer in goede conditie komt, dit kan worden gedaan met speciale lotions of shampoos en actief te gaan ontzuren.

 

LEES MEER OVER VERZURING >>

 

 

Haaruitval en Verzuring

Tegenwoordig is het goed mogelijk om haaruitval preventief tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij haaruitval is namelijk sprake van verzuring van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed, niet afdoende kan uitscheiden...

 

LEES MEER >>

 


Doe de Verzuringstest

Haaruitval wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

DOE DE TEST >>