Ontzuren

Tegenwoordig is het goed mogelijk om haaruitval structureel aan te pakken door het lichaam te ontzuren. Bij haaruitval is er in veel gevallen namelijk sprake van verzuring. Naarmate men ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam.

 

Haaruitval en verzuring

Stress, medicijnen en purinerijk voedsel produceren na verbranding zuren die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad (pH waarde) van het bloed op een constant niveau te houden. Deze mag slechts tussen de pH 7,3 - 7,4 liggen. Wanneer de zuurgraad in het bloed zich buiten deze waarden begeeft is het lichaam in levensgevaar!

 

 

Om dit tegen te gaan bindt het lichaam de overtollige zuren met basische mineralen uit onder andere de hoofhuid. Verzuring leidt hierdoor ook tot haaruitval en andere problemen. Met dit mechanismes zorgt het lichaam dat de zuurgraad in het bloed constant blijft, maar het resultaat is wel dat dit op den duur ten koste gaat van de haarbodem en dus haaruitval als gevolg.

 

Haaruitval en ontzuren

De basisvoorwaarde om haaruitval tegen te gaan ligt in het herstellen van de zuurbalans in het lichaam. Door actief te ontzuren neemt de stroom overtollige restzuren af en worden opgebouwde restzuren opgelost en afgevoerd. Kortom het lichaam heeft geen mineralen uit hoofdhuid nodig om zuren te neutraliseren. 

 

Actief ontzuren kunt u bereiken door dagelijks uw natriumbicarbonaatgehalte in het lichaam te verhogen. Natriumbicarbonaat is de basische buffer die overtollig urinezuur neutraliseert. Door deze basische buffer dagelijks te verhogen kunnen veel meer restzuren onschadelijk worden gemaakt zodat ze niet kristalliseren. Daarnaast heeft natriumbicarbonaat een actieve ontzurende werking door reeds gevormde restzuren geleidelijk op te lossen en af te voeren.

 

 

Ontzuren met basische druppels

Door toevoeging van basische druppels aan uw drinkwater wordt de PH waarde ervan verhoogd naar 9.5. Hierdoor ontstaat basisch water. Door het drinken van basisch water wordt de zuurgraad in de maag tijdelijk verlaagd. Ons lichaam corrigeert dat snel door weer zuur voor de maag aan te maken. Daarbij wordt tegelijkertijd via de maagwandcellen natriumbicarbonaat afgegeven aan het bloed. De natriumbicarbonaat zal dan restzuren neutraliseren.

 

Ontzuren met gecoate basische capsules

Basische capsules met een maagzuurresistente coating bevatten natriumbicarbonaat en lossen op in de darmen. De natriumbicarbonaat wordt via de darmwand in het lichaam opgenomen waarna de restzuren worden opgelost.

 

Maar let op! Het valt niet aan te raden om gewoon natriumbicarbonaatpoeder op te lossen in water en dit dan op te drinken. De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, (keuken)zout en water. Hierdoor krijg u een opgeblazen gevoel en kan de bloeddruk stijgen door de verhoogde zoutvorming. De maagzuurresistente coating die om goede basischecapsules zit voorkomt reactie van natriumbicarbonaat met het maagzuur.

 
Ontzuren met speciale ontzurende thee

Ontzuren kan ook door het drinken van ontzurende kruidenthee. Belangrijk hierbij is een grote variëteit aan kruiden en de juiste kruidencombinatie. Kruiden bevatten energierijke elementen die na extractie in staat zijn om “zure zouten” te ontbinden. Speciaal ontzurende kruidenthee bevordert ook direct de afvoer van zure afvalstoffen.

 

Ontzuren door het nemen van ontzurende baden met basisch badzout

Zure afvalstoffen worden voor een groot gedeelte afgevoerd via ons grootste orgaan, de huid. Door het nemen van ontzurende baden (basische baden) gaat u de afvoer van zure afvalstoffen van binnen naar buiten stimuleren. Basische baden zijn erg goed voor mensen met haaruitval.

 

Ontzuren door het lichaam te voeden met basische voedingsextracten

Door uw lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt u het tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor de zuurbalans wordt gehandhaafd. Basische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en houden deze op peil.

 

Verkrijgbaarheid van ontzurende producten

Lichaamsontzuring wordt al enige jaren toegepast als therapie. Tegenwoordig bestaan er enkele bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van ontzurende producten zoals basische druppels, basische tabletten, speciale ontzurende kruidenthee, basisch badzout en basische voedingsextracten. Ontzurende producten zijn verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidwinkels, reformwinkels en enkele apotheken. Daarnaast kunt u ontzurende producten tegenwoordig ook vinden en bestellen via internet.

Doe de Verzuringstest

Haaruitval wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

DOE DE TEST >>