Haargroei pillen

Echte haargroeipillen bestaan eigenlijk niet. Wel zijn er veel voedingssupplementen verkrijgbaar in pil vorm. Deze zorgen voor extra vitamine in mineralen die het haar nodig heeft om te groeien. Daarnaar bestaan er pillen zoals natriumbicarbonaat tabletten, ook wel basische tabletten genoemd, die verzuring van de hoofdhuid tegengaan.

 

Vitamine B - is een belangrijk vitamine voor gezonde haren en haargroei, dit wordt ook veel gebruikt in allerlei haargroeipreparaten. Vitamine B zit bijvoorbeeld in eieren, peulvruchten, paddenstoelen, aardappelen, noten, bananen en avocado’s. Vitamine B zit ook veel in vlees dus voor vegetariërs is het extra zinvol hierop te letten.

 

Vitamine D – In de zomer groeit je haar sneller dan in de winter. Dat komt door de vitamine D die onze huid zelf aanmaakt onder invloed van zonlicht. Het zit ook in vette vis en (wat minder) in vlees en eieren.

Zink – Een tekort aan de mineralen zink en/of ijzer kan een oorzaak zijn voor haaruitval, het zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en ook je haren hebben deze bouwstof nodig. Volkorenbrood kan zorgen voor een minder goede opname van zink in het lichaam. Zink zit bijvoorbeeld in rood vlees, eieren, pompoenzaden, paranoten en amandelen.

 

Uit het onderzoek van Rushton in Portsmouth in 2002 bleek wel dat een teveel aan synthetische voedingssupplementen (niet-natuurlijke supplementen), terwijl het lichaam geen tekorten heeft, juist haarverlies kan veroorzaken.

 

Goede voedingstoffen voor sterk haar zitten daarnaast is allerlei superfoods zoals gojibessen, rauwe cacao, maca, bijenpollen, royal jelly, spirulina, chlorella, hennepzaad, kelp, visolie, aloe vera en brandnetelthee.

 

LEES MEER OVER ONTZUREN >>

 

Haaruitval en Verzuring

Tegenwoordig is het goed mogelijk om haaruitval preventief tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij haaruitval is namelijk sprake van verzuring van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed, niet afdoende kan uitscheiden...

 

LEES MEER >>

 


Doe de Verzuringstest

Haaruitval wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

DOE DE TEST >>