Vitamine B haaruitval

Een tekort aan vitamine-B kan haaruitval veroorzaken. Dit tekort kan door uiteenlopende redenen ontstaan. Als u last heeft van haaruitval door een vitamine B-tekort is het natuurlijk van belang dit weer aan te vullen.


Vitamine-B tekort & haaruitval

Als u een tekort aan vitamine B heeft, openbaart dit zich in uiteenlopende symptomen die per persoon verschillend zijn. Het gaat dan om een tekort aan vitamine B12, maar ook vitamine B5 en B8.

 

B-vitamines zijn van belang voor de vorming van hemoglobine en rode bloedcellen. Het bloed transporteert zuurstof door het lichaam, waaronder de haarzakjes. Bovendien zijn B-vitamines nodig voor het immuunsysteem, een goede stofwisseling en het functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen. Door het tekort werkt dit niet optimaal, hetgeen tot verschillende klachten leidt, zoals haaruitval, ontstekingen van de slokdarm, vermoeidheid en concentratieproblemen.  


Oorzaken vitamine-B tekort

Ga naar uw huisarts als u vermoedt als u een vitamine-B tekort heeft. Uw arts kan bloedonderzoek doen, wat inzicht geeft in het tekort, maar ook de oorzaak achterhalen. De oorzaken zijn divers, waaronder:

  • Ondervoeding
  • Verstoorde opname door maag/darmstoornissen
  • Auto-immuunziektes
  • Medicatie
  • Roken en alcoholisme

 

Een goede behandeling is vervolgens van belang. Het is onverstandig om zonder advies van een specialist voedingssupplementen te gaan slikken.

 

Oplossingen tegen haaruitval


Als haaruitval veroorzaakt wordt door een vitamine-B tekort, spreekt het voor zich dat als het tekort weer aangevuld is, de haargroei op den duur weer herstelt. Hier kan lange tijd overheen gaan, afhankelijk van de mate van het tekort en de oorzaak. Een goede verzorging van de hoofdhuid en het haar is essentieel om het haarverlies binnen de perken te houden, zover mogelijk.

Houd uw haar in optimale conditie: zorg voor een schone hoofdhuid en eet gezond, zodat de haarzakjes maximaal doorvoed worden. Het gebruik van kwalitatieve verzorgings- en stylingproducten zijn noodzakelijk, zodat de haarzakjes niet verstopt raken. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over welke producten het beste zijn in uw situatie.

 

LEES MEER OVER ONTZUREN >>

 

Haaruitval en Verzuring

Tegenwoordig is het goed mogelijk om haaruitval preventief tegen te gaan door het lichaam te ontzuren. Bij haaruitval is namelijk sprake van verzuring van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam de overtollige stroom aan afvalzuren in het bloed, niet afdoende kan uitscheiden...

 

LEES MEER >>

 


Doe de Verzuringstest

Haaruitval wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

DOE DE TEST >>